Veel gestelde vragen

Alle items
Algemeen
Joomla onderhoud
Verwerking Persoonsgegevens
Vragen over het hostingpakket
Waarom zou ik Joomla gebruiken voor mijn website?

Joomla is zeer gebruikersvriendelijk, biedt ongekende mogelijkheden en is één van de krachtigste en meest gebruikte Content Management Systemen (CMS) wereldwijd. Een aantal voordelen op een rijtje:

 • Joomla is een zeer gebruikersvriendelijk Content Management Systeem. Dit betekent dat u kostenloos zelf uw website kunt bijhouden zonder enige kennis van html, ftp of css. Zeggen deze termen u weinig? Dan is Joomla wellicht de juiste oplossing voor uw website.
 • Joomla is een webbased-applicatie. Een internetverbinding is het enige wat u nodig heeft om uw website te updaten en onderhouden.
 • Joomla heeft zich inmiddels bewezen als één van de beste systemen op dit gebied. Dit blijkt wel uit het feit dat wereldwijd miljoenen websites gebruik maken van Joomla.
 • Joomla is uitermate geschikt voor dynamische en interactieve websites.
 • Joomla is open source software en tevens gratis verkrijgbaar. Dit in tegenstelling tot andere Content Management Systemen die over het algemeen zeer prijzig zijn. 
 • Het open source karakter van Joomla heeft als gevolg dat wereldwijd continu wordt gewerkt aan nieuwe uitbreidingen op het systeem. De mogelijkheden om een Joomla website uit te breiden zijn daardoor bijna onbeperkt. Een webwinkel, nieuwsbrievensysteem, foto-gallery, meerdere talen, formulieren: praktisch alles is mogelijk binnen het Joomla-framework.
 • Joomla wordt ondersteund door een zeer grote wereldwijde community van actieve developers. Dit betekent dat het systeem voortdurend wordt doorontwikkeld en verbeterd.
 • De hoeveelheid informatie en ondersteuning die op het gebied van Joomla die te vinden is op het internet is zeer omvangrijk.
 • Het aantal bedrijven dat diensten aanbiedt op het gebied van Joomla is de laatste jaren explosief gegroeid. Bent u niet tevreden over het bedrijf wat uw Joomla-website heeft gebouwd of onderhoudt? De universilateit van het systeem maakt dat u zeer gemakkelijk kunt overstappen naar een andere dienstverlener. Kortom: u bent niet langer afhankelijk van één, wellicht duur, webdesign- of reclamebureau.
Waarom Joomla updaten?

Joomla updates worden uitgebracht om ontdekte fouten in de code op te lossen en om verbeteringen door te voeren. Dit kunnen ook verbeteringen zijn op het gebied van veiligheid. Voor de veiligheid en stabiliteit van een Joomla! website is het zeer raadzaam de updates te installeren. Uw website blijft er "gezond", stabiel en veilig door. Het is belangrijk er voor te zorgen dat je altijd de laatste versie van Joomla gebruikt. Preventief onderhoud is uiteindelijk vele malen goedkoper dan afwachten tot uw site gehackt wordt of dusdanig verouderd is dat hij niet meer werkt.

Joomla updaten is belangrijk om het risico om gehackt te worden zo klein mogelijk te houden. Bij een populair CMS als Joomla is het voor hackers interessant om naar lekken te zoeken. De meeste Joomla sites worden gehackt doordat ze een lek hebben. Een lekke site is een site met een verouderde versie van Joomla (bijvoorbeeld Joomla 1.5 of 2.5), een Joomla site die achter loopt met veiligheidsupdates of een site met extensies die niet veilig zijn of waarvan de extensies niet geupdate worden. Daarom is het van groot belang dat websites altijd geüpdatet worden naar de nieuwste, veilige versie van Joomla en dat dit ook voor alle extensies en plugins wordt gedaan. Door een update uit te voeren voorkom je dat hackers misbruik kunnen maken van beveiligingslekken.

Wanneer je website al is gehackt, is het verstandig om een schone back-up terug te plaatsten van je website.

Waar vindt ik hulp om Joomla te leren gebruiken?

Allereerst natuurlijk op de documentatie-site van Joomla: http://docs.joomla.org/. Handige tips in links vindt u ook in het Joomla programma zellf door in het menu op "Help" te klikken. 

En verder zijn er heel veel sites en forums over Joomla te vinden op het internet waar u de benodigde informatie kunt vinden. 

Wat is een content managementsysteem (cms)?

Een content-beheersysteem of content managementsysteem is een softwaretoepassing, meestal een web-applicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet kunnen publiceren (contentmanagement). Als afkorting wordt ook wel CMS gebruikt, naar het Engelse content management system (inhoudsbeheerssysteem).

Een functionaliteit van een CMS is dat gegevens zonder lay-out (als platte tekst) kunnen worden ingevoerd, terwijl de gegevens worden gepresenteerd aan bezoekers met een lay-out door toepassing van sjablonen. Een CMS is vooral van belang voor websites waarvan de inhoud regelmatig aanpassing behoeft, en de inhoud in een vaste lay-out wordt gepresenteerd aan bezoekers. De meeste grote bedrijven gebruiken voor hun website tegenwoordig een CMS. Een bekende variatie op het CMS is bijvoorbeeld de weblog.

Enkele bekende Open Source Content Management Systemen zijn: Joomla, Drupal en Wordpress.

Moet de verwerkersovereenkomst geen losse overeenkomst zijn?

Nee, dat hoeft niet. Artikel 28 van de AVG stelt dat "de verwerking door een verwerker wordt geregeld in een overeenkomst of andere rechtshandeling...". Volgens de AVG kunnen de verwerkingsverantwoordelijke en verwerker in plaats van een individuele verwerkersovereenkomst ook ‘standaardcontractbepalingen’ gebruiken, zoals de algemene voorwaarden.

Wat is Joomla

Joomla! is één van de meest krachtige Open Source Content Management Systemen op deze planeet. Het wordt over de hele wereld gebruikt voor simpele websites tot complexe bedrijfsapplicaties.

Joomla maakt het mogelijk om zelf uw (bedrijfs)website te onderhouden, bijvoorbeeld door teksten en foto's op uw website te plaatsen.

EasyWebber is specialist op het gebied van Joomla websites. In iedere website die wij leveren is het Content Management Systeem Joomla geïntegreerd. Ook voor Joomla Hosting en onderhoud van uw Joomla website bent u bij ons aan het goede adres.

Regelt Easywebber dat ik overal voldoe aan de eisen voor de AVG?

U moet met alle partijen waar u persoonsgegevens verwerkt afspraken maken. Voor andere partijen waar u persoonsgegevens verwerkt zult u zelf actie moeten ondernemen. Easywebber kan u hierbij niet ondersteunen.

Wat zijn de instellingen van mijn hostingpakket

Iedere klant van EasyWebber Hosting & Webcreation heeft de beschikking over een eigen beheerpaneel voor het hostingpakket, Direct Admin. Hiermee kunt u uw hosting account beheren via uw webbrowser en naar eigen wens aanpassen, email-accounts aanmaken, mailinglisten maken, spamfilters en vakantieberichten instellen, uw database beheren, backups maken en alles wat van toepassing is op uw hosting account. Direct Admin heeft een uitgebreide Engelstalige help site.

Voor al uw vragen over Direct Admin en de instellingen kunt u hier terecht: site-helper.com

Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u direct na uw bestellingen van ons per email ontvangen.

 • Inloggen in het controlepaneel: http://www.uwdomein.ext:2222/
 • phpMyAdmin: http://www.uwdomein.ext/phpmyadmin
 • HTTP: http://www.uwdomein.ext/
 • FTP: ftp://ftp.uwdomein.ext/
 • E-mail POP3 / IMAP: mail.uwdomein.ext
 • E-mail SMTP: mailserver van uw Internet Service Povider (ISP)
 • E-mail Webmail: http://www.uwdomein.ext/webmail.
Kan ik een eigen verwerkersovereenkomst aanleveren?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. We houden de verwerkersovereenkomst voor alle gebruikers gelijk. Het is voor ons organisatorisch niet mogelijk om met iedere gebruiker een verschillende overeenkomst te sluiten.

Waar vindt ik hulp over het beheren van mijn hostingpakket?

Iedere klant van EasyWebber Hosting & Webcreation heeft de beschikking over een eigen beheerpaneel voor het hostingpakket, Direct Admin. Direct Admin heeft een uitgebreide Engelstalige help site.

Voor al uw vragen over Direct Admin en de instellingen kunt u hier terecht: site-helper.com

Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u direct na uw bestellingen van ons per email ontvangen.

Regelt Easywebber dat mijn website voldoet aan de eisen voor de AVG?

Nee, u bent zelf verantwoordelijk voor uw website en de inhoud ervan. Easywebber kan ervoor zorgen dat uw website in een beveiligde omgeving werkt.

Hoe maak ik een backup?

Het is van groot belang met regelmaat backups te maken van de gegevens op het internet. Het betreft hier dan e-mail, databases en natuurlijk de gegevens op je website. Je kunt eenvoudig via DirectAdmin backups van je data maken.

Wij stellen geen individuele reservekopieën (backups) ter beschikking. Het is dan ook uitsluitend je eigen verantwoordelijkheid om reservekopieën van de bij EasyWebber opgeslagen data te maken.

Je kunt het volgende backuppen:

 • Domains Directory alle bestanden die je in de map 'domains' kunt vinden in de File Manager van DirectAdmin
 • Subdomain Lists de lijst met subdomeinen van je domein
 • POP Accounts alle opgeslagen e-mail en e-mailaccounts
 • Forwarders alle forwarders
 • Autoresponders alle autoresponders
 • Vacation Messages alle afwezigheidsberichten
 • Mailing Lists alle e-maillijsten en instellingen daarvan
 • E-mail Settings ingestelde e-mailfilters en catch-all instellingen
 • Ftp Accounts alle FTP-accounts
 • Ftp Settings instellingen met betrekking tot FTP
 • Databases alle databases

Backup maken

Het maken van een backup gaat als volgt:

 1. Log in op DirectAdmin;
 2. Klik onder 'Your Account' op 'Create/Restore Backups'

  backup1
 3. Kies wat je wilt backuppen; tip: selecteer alles;
 4. Klik op 'Create Backup';
  backup2
 5. De backup wordt nu gemaakt. Dit duurt even en je zult even geduld moeten hebben. Als je backup is gemaakt, ga je terug naar 'Create/Restore Backups';
 6. Klik onderaan op 'Click here for a list of your current backups';
 7. Download het bestand dat nu is verschenen door er op te klikken. Sla het op je computer op een veilige plaats op.|

Tip 1: Uw backup neemt veel hostingruimte in beslag. Bewaar alleen de laatste backups in direct admin, verwijder de andere nadat u ze heeft opgeslagen op de eigen computer. 

Tip 2: Bewaar ook de oudere backups op uw eigen computer.

backup3

Backup terugzetten

Je kunt natuurlijk ook een backup terugzetten.

 1. Als je de backup op je computer hebt staan: upload het bestand naar de map /backup/ in de 'root' (letterlijk vertaald: wortel) van je site (dus niet in public_html);
 2. Ga in DirectAdmin onder 'Your Account' naar 'Create/Restore Backups';
 3. Selecteer de backup die je terug wilt zetten onder 'Select a File to Restore' en klik op 'Select Restore Options';
  backup4
 4. Kies in het volgende scherm de items die je terug wilt zetten. Items die niet in de backup zitten, kun je natuurlijk niet selecteren. Kies vervolgens voor 'Restore Selected Items'.
  backup5
FTP-Login?

Om uw website te uploaden en bij te houden, dient u gebruik te maken van een FTP programma. Mocht u nog geen FTP programma hebben, dan zijn er op Internet diverse gratis programma's te vinden zoals SmartFTP of Total Commander.

Als hostname dient u ftp://ftp.uwdomein.ext/ in te geven.
Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u direct na uw bestellingen van ons per email ontvangen.

Als u inlogt ziet u diverse directories staan. De bestanden van uw website staan in de directory /public_html/ . Mocht u subdomeinen hebben aangemaakt, dan staan de website bestanden daarvan in een subdirectory van /public_html/ .

/public_html/ is eigenlijk een snelkoppeling naar de echte map, namelijk naar /domains/./public_html/ . Mocht u meerdere domeinnamen in uw pakket hebben, dan dient u via deze directory structuur daarbij uit te komen.

Waarom staan mijn gegevens openbaar in de Whois-database?

Als u een domein registreert, zijn wij wettelijk verplicht om je gegevens door te geven aan de registry (de officiële registratie-instantie voor domeinen). Deze houdt zogenaamde Whois-pagina’s bij, waarop je informatie vindt over wie verantwoordelijk is voor een domeinnaam. Deze informatie is openbaar, het is een ‘kadaster’ op internet. In het geval van .com-domeinen omvat deze informatie ook het e-mailadres waarop het desbetreffende domein is geregistreerd. EasyWebber gebruikt uw (persoons)gegevens alleen voor zover dat nodig is om de domeinnaam te registreren. 

Waar kan ik terecht voor overige vragen omtrent de AVG?

Voor algemene vragen over de AVG verwijzen we u graag naar de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Voor inhoudelijke vragen met betrekking tot EasyWebber en de AVG kunt u contact met ons opnemen.


Contactgegevens

EasyWebber Hosting & Webcreation

J. Eijkmanlaan 30 - Driebergen

06-37405531

Klik hier...