Blog

Mailbox vol - Outlook zo instellen dat e-mails op de server gewist worden

Deze uitleg is gebaseerd op Outlook 2013.

Als u de e-mail client configureert via een IMAP verbinding, dan zullen alle e-mails die in Outlook gewist worden, ook op de server gewist worden zodra u Outlook afsluit. Wanneer u gebruik maakt van het IMAP-protocol, dan is dit artikel niet voor u bestemd. 

In dit artikel leert u hoe u, wanneer u POP3 gebruikt, ervoor kunt zorgen dat een e-mail die u in Outlook wist, ook verwijderd wordt van de server.

 1. Open Outlook
 2. Kies ‘Bestand'
  outlook01
 3. Selecteer de 'Accountinstellingen' knop en druk daarna nogmaals op de 'Accountinstellingen' knop vanuit het drop-down menu.
  outlook031outlook03
 4. Nu zou u het 'Accountinstellingen' venster moeten zien
  outlook04
 5. Selecteer het mail adres dat u wilt aanpassen en klik op 'Wijzigen'.
  outlook05
 6. Klik op 'Meer Instellingen'.
  outlook06
 7. Ga naar het tabblad 'Geavanceerd'
  outlook07
 8. Bij de rubriek Bezorging vinkt u eerst de optie aan 'Een kopie van berichten op de server achterlaten', om vervolgens de optie 'Van server verwijderen na verwijderen uit Verwijderde items' aan te vinken. outlook08
 9. Bevestig met 'OK'.
 10. Klik op 'Volgende'; een testmail wordt verzonden.
  outlook10
 11. Klik op 'Sluiten'.
 12. Om dit te testen, wist u een van uw ingekomen berichten in uw mailbox bij Outlook. Controleer dat de mail zich bij de 'Verwijderde items' bevindt. Ga nu naar uw webmail, om te zien of de bewuste mail daar nog is. Maak vervolgens de mailbox Verwijderde Items in uw Outlook leeg. Nu zou de mail ook in uw webmail verdwenen moeten zijn.

Contactgegevens

EasyWebber Hosting & Webcreation

J. Eijkmanlaan 30 - Driebergen

06-37405531

Klik hier...