Blog

Joomla 3.6 is uit

Joomla 3.6 is uit

Op 12 juli 2016 is Joomla 3.6.0 vrijgegeven door het ontwikkelaarsteam. Als snel volgde 3.6.1. en op 4 augustus is Joomla 3.6.2 vrijgegeven om enkele problemen en bugs op te lossen.

Wat is er nieuw in Joomla! 3.6 ?

Enkele bijzondere aanpassingen in versie 3.6 zijn:

  • Joomla! Update is verbeterd en maakt het nu mogelijk om de Joomla-basisbestanden te herinstalleren.
  • Joomla! 3.6 bevat een groot aantal UX-verbeteringen. Je kunt modules nu sneller vinden, kunt taken via een dropdown laten uitvoeren, gebruikersbeheer is verbeterd en nog veel meer….
  • Met de nieuwe sub-formveld-functie in Joomla 3.6 zijn er extra functionaliteiten toegevoegd aan te herhalen velden. Je kunt nu XML-formulieren in elkaar nesten of bestaande formulieren hergebruiken in je huidige formulieren. Hier hebben voornamelijk extensie-ontwikkelaars wat aan.
  • Categorieën aanmaken gaat nu veel sneller. Het kan erg frustrerend zijn wanneer je net een nieuw artikel hebt aangemaakt en er dan achter komt dat er geen categorie voor beschikbaar is. Joomla 3.6 laat je nu direct een categorie aanmaken voor artikelen, contacten, newsfeeds en banners.
  • Menu type ACL: ACL in het administratordeel bestond nog niet op menu-niveau. Dat is nu aangepast. Autoriseer of blokkeer nu gebruikers of gebruikersgroepen voor een specifiek menu. Dat geldt dan ook voor alle menu-items in dat menu.
  • Bekijk wat er in je menu’s zit met de optie Alle menu-items. Deze nieuwe optie toont je alle menu-items uit alle menu’s. Dat geeft je een goed overzicht van wat er op de site wordt getoond. Het vinden van dubbele links of ontbrekende menu-items wordt zo ook eenvoudiger.
  • En nog veel meer...
    Voor een volledig overzicht van wat er in Joomla 3.6 is veranderd of toegevoegd kun je kijken op de (Engelstalige) Joomla site.

Updaten naar deze versie wordt aangeraden

 

Wat is het gevolg voor onze onderhoudsabonnementen?

U heeft een 3.x website

De upgrade zal binnenkort voor u worden uitgevoerd. Wij hebben even afgewacht tot de nieuwe Joomla versie zonder al te veel bugs en problemen draaide.

U heeft een 2.5 website of ouder

Bent u nog in het bezit van een Joomla 1, Joomla 1.5 of Joomla 2.5 website dan dient een migratie uitgevoerd te worden naar Joomla 3.6 die vergaande gevolgen heeft voor de gebruikte modules en template. In dit geval blijft er gewerkt worden met de laatste update van de draaiende versie.

Neem contact met ons op; wij zorgen na inventarisatie van uw huidige Joomla installatie voor een passend aanbod voor de migratie naar Joomla 3.x. 


Contactgegevens

EasyWebber Hosting & Webcreation

J. Eijkmanlaan 30 - Driebergen

06-37405531

Klik hier...