Blog

Na 9 jaar hard werken door de vrijwilligers zijn de nieuwe hoofdrelease, Joomla 4.0 samen met Joomla 3.10 bekend als “de brug” in augustus verschenen.

Joomla 4 is een hoofdversie. Alles is opnieuw ontworpen, heroverwogen en er zijn geweldige nieuwe functies toegevoegd.

Joomla 3.10 helpt bij de overgang naar Joomla 4. Joomla 3.10 is de brug tussen de 2 hoofdreleases. Joomla 3.10 stable zal hoofdzakelijk een release zijn die overgangen bevat van API wijzigingen uit de Joomla 4.0 ontwikkeling om te helpen om de overgang naar de volgende hoofdrelease makkelijker te maken voor de community. Joomla 3.10 zal ondersteund worden tot 17-08-2023.

Echter, om een 3.10 Joomla site te updaten naar de nieuwste Joomla versie is een migratie nodig die vergaande gevolgen heeft voor de gebruikte modules en template. Nog lang niet alle extensies voor Joomla zijn geschikt voor Joomla 4. Uw bestaande template zal niet zonder problemen draaien onder Joomla 4 en er zijn zelfs heel veel extensies die nog niet aangepast zijn aan Joomla 4. Helaas zijn er zelfs extensies voor Joomla waarvan de ondersteuning is stopgezet. Werk aan de winkel dus.

Ben ik verplicht om te updaten naar Joomla 4?

Nee, hoor. Niet direct.

De laatste versie van de 3-reeks (Joomla 3.10) zal nog twee jaar ondersteund worden waardoor je security-patches blijven binnenkomen. Maar daarna is het gedaan.

Wat is het gevolg voor onze onderhoudsabonnementen?

Wij zullen uw 3.10 site en de gebruikte extensies blijven voorzien van updates en security-patches en het verdere onderhoud aan uw Joomla site blijven verzorgen tot augustus 2023. 

in de loop van 2022 nemen wij contact met u op over een migratie van uw site naar Joomla 4.

Uw site migreren naar Joomla 4? Neem contact met ons op; wij zorgen na inventarisatie van uw huidige Joomla installatie voor een passend aanbod.


Deze uitleg is gebaseerd op Outlook 2013.

Als u de e-mail client configureert via een IMAP verbinding, dan zullen alle e-mails die in Outlook gewist worden, ook op de server gewist worden zodra u Outlook afsluit. Wanneer u gebruik maakt van het IMAP-protocol, dan is dit artikel niet voor u bestemd. 

In dit artikel leert u hoe u, wanneer u POP3 gebruikt, ervoor kunt zorgen dat een e-mail die u in Outlook wist, ook verwijderd wordt van de server.


Joomla 3.9 de tiende versie reeks binnen de 3.X familie. Ondanks dat er hard gewerkt wordt aan Joomla 4 heeft een deel van het ontwikkelteam zich gericht op de ontwikkeling van Joomla 3.9. Deze versie richt zich grotendeels op nieuwe functionaliteit waarmee privacy gevoelige kwesties makkelijker in het CMS afgevangen kunnen worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om informatieverzoeken van een gebruiker te ontvangen en direct te verwerken waarmee het voldoen aan de AVG / GDPR wetgeving wordt vereenvoudigd. Voordat de vlag bij u uitgaat; is Joomla het complete antwoord om aan deze nieuwe privacy wetgeving te voldoen? Neen! Maar het is wel een stap in de goede richting.

Naast veel nieuwe functionaliteit worden meer dan 250 verbeteringen met Joomla 3.9 geïntroduceerd. Het complete overzicht is in het "Joomla 3.9.0" GIT overzicht terug te vinden. Wij zullen ons beperken tot een viertal interessante features waar u en misschien ook uw gebruikers een stuk vrolijker van zullen worden.


Contactgegevens

EasyWebber Hosting & Webcreation

J. Eijkmanlaan 30 - Driebergen

06-37405531

Klik hier...